کنفرانس محیط زیست پاریس این هفته اصلیترین فرصت برای گفتگو و یافتن راه حل برای مبارزه با آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی است. يورور نيوز در این باره با کمیسر اروپایی میگل آریاس کانیته (Miguel Arias Cañete) گفتگو کرده است:
- چه انتظاری از کنفرانس پاریس دارید؟
امیدوارم به توافقهای مهمی دست پیدا کنیم، به امضای پروتکلی دست بزنیم که میتواند برای مهمترین چالش بشر امروزی یعنی، گرم شدن زمین چارهای اساسی پیدا کند. پروتکلی که اجازه نخواهد داد دمای زمین تا پایان قرن به بیشتر از ۲ درجه سلسیوس افزایش پیدا کند. اگر امروز دست روی دست بگذاریم، اگر کاری نکنیم مواجه با یک فاجعه میشویم دمای زمین بین ۳.۸ درجه تا ۴.۷ درجه افزایش پیدا خواهد کرد. افزایشی که می تواند تنوع زيستي و اکوسیستم را نابود کند. افزایش دما میتواند عامل فجایع بی سابقه در کره زمین ما باشد. این مساله خطری است برای تمام شهروندان کره خاکی ما.
- سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده که سال ۲۰۱۴ زمین گرمتر از همیشه تاریخ پیدایش علم هواشناسی بوده است، چگونه اروپا میتواند در کنفرانس پاریس نقش مهم و موثری برای مبارزه با این چالش ایفا کند؟ چگونه میتوان آلوده کنندگان عمده جهان را قانع کرد؟
ابتدا اروپا باید نقش راهبردی دست کم در قاره سبز داشته باشد، به همین دلیل هم در برنامههای جاه طلبانهمان خواهان کاهش ۴۰ درصدی گازهای گلخانهای در قاره سبز هستیم. روند تولید انرژی در قاره را نیز تغییر میدهیم، تا سال ۲۰۳۰، ۲۷ درصد از منابع تولید انرژی اروپا را منابع انرژی تجدیدپذیر تشکیل خواهند داد. همین طور این عدد را به ۳۰ درصد می رسانیم، میزان مصرف انرژی را هم کاهش خواهیم داد. در تمامی زمینهها سعی میکنیم تا انرژی پاک تولید کنیم.
- برای این کار نیاز به تقویم و برنامههای مشخص خواهید داشت؟
باید مکانیسمهای مشخص کنترل تولید و مصرف انرژی داشته باشیم. مکانیسمهایي که میتواند پنج سال یکبار تغییرات لازم را انجام داده و کنترل کنند. بیاید کاری کنیم تا بتوانیم پیش از پایان قربان تولید جهانی بدون کربن داشته باشیم. تولید گازهای کربنی را به صفر نزدیک کنیم، اینگونه است که میتوانیم ادعا کنیم جهان را نجات دادهایم.
- آیا میتوان امیدوار بود که کمکهایی به کشورهای فقیر برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی انجام بگیرد؟
اتحادیه اروپا تاکنون چهار میلیارد و هفتصد میلیون یورو به صندوق سبز کمک کرده است. ما یکی از اصلیترین کمکهای این صندوق محسوب می شویم. امیدواریم کشورهای دیگری که در این راه مسئولیتهایی قبول کردهاند هم میزان تعهداتشان را افزایش دهند. از سال ۲۰۲۱ باید کاری کنیم تا کشورهای بیشتری در پرکردن این صندوق نقش داشته باشند. در گذشته از کشورهای توسعه یافته نام میبردیم، اما از سال ۱۹۹۲ جهانمان تغییر کرده است. در آن زمان کشوری مانند چین هنوز به یک ابرقدرت اقتصادی مانند امروز تبدیل نشده بود. چین و بسیاری دیگر از ابرقدرتهای اقتصادی و کشورهای در حال توسعه باید نقش فعالی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی و گرم شدن زمین بازی کنند. باید همه برای کاهش گازهای گلخانهای در کشورهای فقیر با یکدیگر همکاری کنیم.
- اما روند کاهش گازهای گلخانهای در اروپا در چه مرحلهای قرار دارد؟
در سالهای اخیر، رشد اقتصادی نزدیک به ۴۶ درصد بوده است در حالیکه تولید گازهای گلخانهای بیش از ۲۳ درصد کاهش پیدا کرده است، به عبارتی دیگر تولیداتمان افزایش پیدا کرده است و در حالیکه تولید گازهای گلخانه ای کاهش پیدا می کند. حالا تنها بدنبال کاهش ۲۰ درصدی بلکه خواهان کاهش ۴۰ درصدی هستیم.
- چگونه میخواهید تا سال ۲۰۳۰، به ۲۷ درصد منابع انرژی تجدیدپذیر برسید؟ چگونه میخواهید کشورهای عضو را قانع کنید؟
در چارچوب اتحادیه انرژی، ما سه ماه یکبار گزارشی ارائه میکنیم، گزارشی که کاملا بر اساس ضوابط اتحادیه اروپا است. کمیسیون مشکلات را مطرح خواهد کرد، و سپس دستگاههای قانونی وابسته به اتحادیه بر درست اجرا شدن پروژههای مشترک نظارت میکنند. قوانین جدیدی را برای سال آینده تحت بررسی داریم، و برای اینکار حتما جایگزینی منابع تولید انرژی تجدید پذیر را مورد بررسی قرار میدهیم.
نظر شما